Rólunk

A Kurucdomb ugyan nem a szőlőskertjeiről híres a városban, de finom borokat azért lehet kóstolgatni a rejtett utcánkban megbúvó borozókban. Az egyik legismertebb és legkedveltebb, nem csupán a környéken, a Bercsényi Borozó, amely Kocsis Miklós tulajdona. A kertből gyönyörű kilátás nyíilik a gazdanegyedre és a Balfi-dombságra. Elmélkedésre csábít, s ha ehhez kortyolgatunk Miklós borából, akkor igazán szépnek látjuk a világot.

  • Szőlészettel, borászkodással generációk óta foglalkozik a család. Így szinte beleszülettem ebbe az életformába – monjda Miklós, miközben válogatunk az évjáratok között. 
  • Az elődök, de a szüleim is a háznál dolgozták fel a szőlőt és helyben értékesítették a bort, őrizve a soproni hagyományokat. 1997 jelentette a fordulatot, mert ekkora nyitottam meg borozónkat itt a Bercsényi Miklós utcában. A készletek gyorsan elfogytak, így bővíteni kellett a gazdaságot. Napjainkban már több mint húsz hektáron gazdálkodom. Ez tölti ki az időm nagy részét. Ahogy növekedett a birtok, úgy volt egyre nagyobb és korszerű pincére szükségünk. Ma már nag hangsúlyt fektetünk a palackozásra is. Szőlőskertjeink a borvidék értékes területein fekszenek, így csak rajtunk múlik, hogy minőségi bort készítsünk. Borozónkban akár 90 vendég is elfér, akik finom borok mellé kitűnő falatokat is kaphatnak.

Kocsis Miklós is vallja, hogy minden a gondos szőlőműveléstől, a szüret jól megválasztott időpontjától függ. Ehhez jön a borász tudománya és megérzése.